Lockdown: “Ieder nadeel heeft zijn voordeel”.

“Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel”. Een bekende uitspraak van voetballer Johan Cruijff. Vaak werden de uitspraken van deze legendarische voetballer lachend afgedaan als een “Cruijfferiaanse uitspraak”. Doch zij die wat langer bij dit gezegde blijven stil staan moeten beamen dat er toch wel een kern van waarheid in deze uitspraak rust.

Dagelijkse beslommeringen
Leerlingen die een studiebegeleidingscentrum bezoeken doen dat niet voor niets. Problemen met één of meerdere vakken en het niet kunnen structureren van de schoolse taken vormen de basis waarom een leerling ons centrum aan doet. Regulier werken de leerlingen aan deze problematiek in hun dagelijkse beslommeringen. Vroeg opstaan, overdag naar school, thuis komen, snel boeken pakken en daarna door naar de begeleiding. In de avond je bezig houden met sociale contacten of sportclub om daarna, met een beetje pech, je noodzakelijk toch nog even te verdiepen in dat moeilijke proefwerk van de volgende dag.

Leerachterstand
De ontwikkelingen van het Corona-virus maken het helaas noodzakelijk het reguliere onderwijs mee te nemen in de landelijke lockdown. Een situatie die een flinke leerachterstand voor uw kind met zich mee brengt. Als uw kind het tempo op school makkelijk kan volgen niet direct een probleem. Kinderen die makkelijk leren bezitten immers de capaciteit snel leerstof tot zich te nemen, het zich snel eigen te maken om het naderhand weer goed te kunnen reproduceren. Dat geldt echter niet voor de kinderen die minder gezegend zijn met makkelijk leren. Zij zullen, naast hun reeds opgelopen achterstand, een nog grotere leerachterstand oplopen. De grote zorg van veel scholen over deze leerlingen is volledig terecht.

Kansen benutten
Juist nu de scholen noodgedwongen gesloten zijn ligt er een grote mogelijkheid uw kind de opgelopen leerachterstand uit het afgelopen schooljaar in te laten halen. Zo zal uw kind, als de scholen straks weer open gaan, niet de volledige druk van zijn oude én nieuw opgelopen leerachterstand op zijn bord krijgen. Iets wat niet alleen goed is het kind zijn zelfvertrouwen maar ook de sociaal emotionele ontwikkeling. Zo kan het nadeel ook zijn voordeel hebben.

Begeleiding in Corona-tijd
Stubero biedt maatwerk in begeleiding van kinderen in basis- en voortgezet onderwijs. Zowel in ons eigen begeleidingscentrum (volgens RIVM richtlijnen) als via e-learning.
Nieuwsgierig geworden? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier of telefonisch op nummer 06-14721005