Lockdown: “Ieder nadeel heeft zijn voordeel”.

“Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel”. Een bekende uitspraak van voetballer Johan Cruijff. Vaak werden de uitspraken van deze legendarische voetballer lachend afgedaan als een “Cruijfferiaanse uitspraak”. Doch zij die wat langer bij dit gezegde blijven stil staan moeten beamen dat er toch wel een kern van waarheid in deze uitspraak rust.

Dagelijkse beslommeringen
Leerlingen die een studiebegeleidingscentrum bezoeken doen dat niet voor niets. Problemen met één of meerdere vakken en het niet kunnen structureren van de schoolse taken vormen de basis waarom een leerling ons centrum aan doet. Regulier werken de leerlingen aan deze problematiek in hun dagelijkse beslommeringen. Vroeg opstaan, overdag naar school, thuis komen, snel boeken pakken en daarna door naar de begeleiding. In de avond je bezig houden met sociale contacten of sportclub om daarna, met een beetje pech, je noodzakelijk toch nog even te verdiepen in dat moeilijke proefwerk van de volgende dag.

Leerachterstand
De ontwikkelingen van het Corona-virus maken het helaas noodzakelijk het reguliere onderwijs mee te nemen in de landelijke lockdown. Een situatie die een flinke leerachterstand voor uw kind met zich mee brengt. Als uw kind het tempo op school makkelijk kan volgen niet direct een probleem. Kinderen die makkelijk leren bezitten immers de capaciteit snel leerstof tot zich te nemen, het zich snel eigen te maken om het naderhand weer goed te kunnen reproduceren. Dat geldt echter niet voor de kinderen die minder gezegend zijn met makkelijk leren. Zij zullen, naast hun reeds opgelopen achterstand, een nog grotere leerachterstand oplopen. De grote zorg van veel scholen over deze leerlingen is volledig terecht.

Kansen benutten
Juist nu de scholen noodgedwongen gesloten zijn ligt er een grote mogelijkheid uw kind de opgelopen leerachterstand uit het afgelopen schooljaar in te laten halen. Zo zal uw kind, als de scholen straks weer open gaan, niet de volledige druk van zijn oude én nieuw opgelopen leerachterstand op zijn bord krijgen. Iets wat niet alleen goed is het kind zijn zelfvertrouwen maar ook de sociaal emotionele ontwikkeling. Zo kan het nadeel ook zijn voordeel hebben.

Begeleiding in Corona-tijd
Stubero biedt maatwerk in begeleiding van kinderen in basis- en voortgezet onderwijs. Zowel in ons eigen begeleidingscentrum (volgens RIVM richtlijnen) als via e-learning.
Nieuwsgierig geworden? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op. Dat kan via ons contactformulier of telefonisch op nummer 06-14721005

Stubero Zomervakantieweek

Nu, door de corona-crisis, de mogelijkheden van activiteiten in de zomervakantie beperkt zijn organiseren wij de “Stubero Zomervakantieweken”. In kleine groepjes van max. 5 kinderen (én deskundige begeleiding) bieden wij kinderen 5 aaneengesloten dagen (2 uur per dag) leuke en leerzame activiteiten. Bijdrage: 75 euro per kind. Deze prijs is all-in.

Inschrijven?
Download hier het inschrijfformulier en retourneer dit uiterlijk 15 juni 2020 aan ons mailadres: info@stubero.nl

Kleurwedstrijd

I.s.m. Bakkerij Hannen – de Bekker en Gloriosa huishoud, kado en bloemenshop uit Herten organiseert Stubero (Studie Begeleiding Roermond) een grote teken- en knutselwedstrijd met leuke prijzen.

Beoordeeld wordt in 2 categorieën; 4 tot 8 jaar en 9 tot 12 jaar.

Meedoen? Download hier je kleurplaat:

4 t/m 8 jaar

9 t/m 12 jaar

Je tekening- en/of knutselwerk dient uiterlijk (Witte) donderdag 9 april 2020 bij ons binnen te zijn. Meer informatie vind je aan de achterzijde van de kleurplaat.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

De jury heeft alle tekeningen beoordeeld en de prijzen toegekend. Benieuwd of je iets hebt gewonnen? Klik dan snel hier

Scholen dicht – Stubero biedt uitkomst!

Nu de beslissing genomen is alle scholen te sluiten willen wij u er op wijzen dat Stubero, door onze individuele aanpak, volgens de richtlijnen van RIVM, wél geopend mag blijven.

Leerlingen blijven welkom voor eindexamentraining en bijles (individuele setting in ons centrum als ook bij u thuis) of via E-Learning.

Wilt u dat uw kind, ondanks de Corona-crisis, geen leerachterstand oploopt? Heeft uw kind een achterstand in een of meerdere vakken? Kan uw kind wel enige studie-vaardigheidstraining gebruiken of wilt u een gedegen voorbereiding op het eindexamen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op.

Stubero E-Learning

Ziek thuis en een leerachterstand opbouwen is totaal niet nodig. Via Stubero E-Learning kunnen onze begeleiders uw zoon/dochter op prima wijze helpen bij de studie. Via de computer leggen wij een Skype verbinding naar u toe. Voorwaarde is
wél dat uw computer moet beschikken over een werkende webcam en microfoon.
Interesse? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stubero verzorgt eindexamentraining BC Broekhin Jenaplan

Stubero zal voor het eindexamenjaar 2019 de eindexamentrainingen verzorgen de leerlingen van BC Broekhin Jenaplan Swalmen en Reuver. Trainingen worden zowel klassikaal (in kleine groepjes) als individueel gegeven voor één of meerdere vakken. Naast tips en bijscholing worden de leerlingen getraind in het maken van eindexamens. Ouders/verzorgers die interesse of meer informatie willen over deze examentraining kunnen contact opnemen met Stubero.

Eindexamentrainingen 2019

Nog een steuntje nodig voor het eindexamen? Stubero biedt zowel examentraining voor één of meerdere vakken zowel door de week als in het weekend.
Meer informatie? Bel ons gerust vrijblijvend op!

Schrijf je nú in voor de brugklastraining.

De overgang van het basis- naar het voortgezet onderwijs kan voor leerlingen heel wat problemen opleveren. In het voortgezet onderwijs wordt een groot beroep gedaan op zelfstandigheid en eigen inzet. Niet iedere jongere kan deze zelfstandigheid aan. Het is daarom belangrijk om goed voorbereid te starten in het voortgezet onderwijs.

Het doel van deze training is om jongeren te leren hoe zij het beste om kunnen gaan met de lesstof. Aan bod komt o.a.:

  • Hoe breng ik en houd ik overzicht op mijn schoolwerk en schooltaken?
  • Hoe kan ik het beste leren?
  • Mindmapping en verslagen maken.

Deze training bestaat uit 5 uur individuele begeleiding gegeven door een vakspecialist. Data in overleg.
Aktieprijs: 99,00 euro (geldig tot 1 oktober 2018)

Zorg ervoor dat uw zoon/dochter goed voorbereid begint aan het nieuwe schooljaar en schrijf uw kind hier  in voor deze training. 

Examens 2018: Succesvol jaar voor Stubero

 

De vlag mag uit bij  Stubero. Voor het derde jaar in rij mogen wij ons verheugen op 100% geslaagde leerlingen. Een mooi resultaat behaald  door het harde werken van onze leerlingen, geholpen door onze begeleiders.

Heb jij het helaas net niet gehaald en ben je op zoek naar een steuntje in de rug bij het voorbereiden van je her-examen neem dan nu contact met ons op. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Bel: 06-14 72 1005.